30.3. Espoo

Vantaan turnauksesta palattuamme ja syötyämme rupesin miettimään jälkiruokaa. Mämmiä tietenkin. Muita mämmin ystäviä ei tässä huoneistossa asu, joten mämmiä ei tarvitse muille säästellä. Jokin outo ajatus iski, päätin hieman kokeilla josko mämmistä saisi mokkapalan näköisen jälkkärin.

Otin lautaselle pari ruokalusikallista mämmiä ja muotoilin siitä veitsen avulla neliön. Lisäksi tasoittelin hieman päältä. Päälle kaksi teelusikallista Belbake (Lidlistä?) merkkisiä nonparelleja. Vielä pitäisi jotenkin mokan makua saada. Kahvi oli juuri valmista. Kaadoin kahvia mukiin, sekaan reilu loraus maitoa ja reippaasti sokeria. Annoin kahvin jäähtyä reilusti parvekkeella.

Kahvin jäähdyttyä kaadoin seoksen lautaselle. Tämän näköinen siitä tuli. Ei mielestäni ihan törkeän näköinen.

IMG_20180330_143933Maistelemaan. No, mämmi on aina mämmiä. Tällä kertaa Hoviruoka Oy:n tuote. Nonparellit korvasivat sokerin. Yleensä en itse laita sokeria mämmin päälle, mutta eivät nuo nonparellit annosta mitenkään pilanneet. Kahvinlitku ei oikein sopinut mämmin kanssa syötäväksi. Tavoittelin vähän sellaista kauppojen maitokaapista myytävää makeaa kahvijuomaa, mutta epäonnistuin ihan reilusti. Ilmeisesti jotain ainesosia puuttui ja sokeria olisi pitänyt lisätä lusikkakaupalla.  Söin mämmin sellaisenaan ja join kahvin erikseen, tassilta. Ulkonäöltään ihan ok, mutta en tee itselleni toiste. Vinkkinä mainittakoon että kyläilijöille voin tarjota jos joku välttämättä haluaa.

 

2 vastausta artikkeliin “30.3. Espoo”

  1. Hieno idea,itse en ole mämmistä ikinä tykännyt,mutta näin vanhempana menee 3 lusikallista helposti. Aina pitää maistaa, on hyvä motto ja kaikkeen tottuu. Lankoni ei tänäkään pääsiäisenä suostunut maistamaan mämmiä yli 20v. suostuttelun jälkeen. Ens pääsiäisenä naamioin mämmin mokkapalaksi kun ne on uponnut aina. Pystyykö mokkapalamies suunnittelemaan jouluksi lanttulaatikkomokkapalan? Ihan vaan langolle..

    Tykkää

    1. Kiitos kommentista ja hyvästä ideasta, Täytyy yrittää muistaa tuo lanttulaatikko. Eiköhän nuo joulusapuskat ole lokakuuhun mennessä taas kaupoissa. Lanttulaatikon väri saattaa aiheuttaa vähän haasteita, mutta on tässä aikaa miettiä toteutustapaa.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: