17.12. Pihlajanmäki, Malmi & Hyrylä

pihlisTapahtumia riitti tälle päivälle. Aamulla ensin Pihlajanmäen kuplaan, siellä pari tyttöjen jalkapallopeliä. Tämäkin paikka oli minulle uusi tuttavuus. Paikalle tultuamme hävisin nopeasti hakemaan paikalliselta ostarilta käteistä. Paluumatkalla kuplaan tutustuin hiidenkirnuihin, olivathan ne ihan tien vieressä.

Sitten olikin aika nauttia aamukahvi kuplassa. Sisällä oli parkissa PK-35:n kioskina toimiva asuntovaunu. Myyntipiste oli vaunun takaikkuna. Vaunun vieressä oli myöskin pöytä ja muutama tuoli. Varsin viihtyisä paikka, harvemmin pääsee kuplahalleissa istumaan kahvipöydän ääreen. Valikoima oli suhteellisen suppea, kahvia, virvokkeita, makeisia ja leivonnaisia. Tarjottimella oli kuvun alla muutama pulla ja kolme mokkapalaa.  Otin kahvin ja keskimmäisen mokkapalan. Vasemmanpuoleinen oli selkeästi muita pienempi. Päätin säästää sen pieniruokaisemmille. Hinnoittelu oli pääkaupunkiseutulaisittain maltillinen. Kahvi 1,5 EUR, mokkapala samoin.

Istuuduin pöytään maistelemaan. Mokkapala oli koristelty pyöreillä värikkäillä nonparelleilla. Kuorrute oli ehkä hiukan vaalea, mutta maualtaan hyvä.  Pohja oli myös hyvänmakuinen, tosin ehkä aavistuksen verran kuivahtanut.  Kuvassa olevasta palasta on jo haukattu pari kertaa. Piti odotella että seuraavat asiakkaat poistuvat tiskiltä. En halunnut heitä kuvaan, mutta halusin kuitenkin että asuntovaunua näkyisi.

Kahvin nautittuani menin seuraamaan peliä. Kohta kyseltiinkin jo maalivahtia -07 poikien peliin illaksi. Pojalle ja aikatauluun sopi, joten mikäs siinä. Tosin peli olikin Hyrylässä, paikalla pitäisi olla viideltä ja tytön kiekkopeli Malmilla loppuisi 16:30.  Eli piti lähteäsamantien hakemaan pojan vermeitä kotoa.

Autossa oli melko tiivis tunnelma kun toinen kiekkokassi piti laittaa takapenkin keskipaikalle, mutta ihan mukavasti selvittiin. Ei se Hyrylä kovin kaukana Malmilta ollutkaan, ihan hyvin ehdittiin. Kotiinkiin päästiin heti yhdeksän jälkeen, piti kuitenkin syödäkin matkalla. Aika tasan 12 tunnin pelireissu tänään.  Malmilla ja Hyrylässä ei ollut mokkapaloja saatavilla.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: