14.9. Työpaikkaravintola, Espoo

Tänään mokkapala siunaantui melkolailla yllättäen. Olin aamusta asiakkaan tiloissa ja palaamassa iltapäiväksi omalle konttorille. Kollega laittoi viestin että omassa ruokalassa oli yllättäen mokkapala jälkkäriksi, joten lounaspaikan valinta oli helppo homma. Olin kyllä ajatellut jättää teollisesti valmistetut mokkapalat blogini ulkopuolelle, mutta tämä asettuu vähän kotitekoisen ja teollisen välimaastoon.

Maltoin syödä pääruuan ennen jälkkäriä. Palan sai itse ottaa jälkkäritiskiltä. Palat olivat leikattu varsin tasakokoisiksi, valinnanvaikeutta ei ollut.  Sain tietää että mokkapalat oli valmistettu alusta asti paikan päällä. Pohja oli tehty edellisenä iltapäivänä. Kuorrutus oli hoidettu tänään aamulla.  Nappasin mokkapalan lautaselle, kahvimuki toiseen käteen ja siirryin portaita ylös omalle työpisteelle.

Kuten kuvasta näkyy mokkapalan pohja on melko paksu, toiselta puolelta hieman paksumpi. Aiemmin arvioimani mokkapalat ovat olleet selkeästi ohuempia. Koristeet puuttuivat tällä kertaa kokonaan. Maultaan mokkapala ei erityisemmin erottunut edukseen. Pohjan koostumus oli hyvä, ehkä hiukan kuiva. Kovin makea se ei myöskään ollut. Kahvi maistui kuorrutteessa hieman, mutta maku ei ollut kovin vahva. Mukista nautittu kahvi sen sijaan oli totutun hyvää. Mokkapalaa voisi kuvailla hieman suurkeittiömäiseksi ja tavanomaiseksi, mutta ei kuitenkaan teolliseksi. Ihan ok, mutta ei pärjää hyville kotitekoisille.

Mokkiapala1409

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: